Blogger Widgets

Cari Resepi di Sini

Khamis, 11 April 2013

KEK SPAN COKLAT GEBUS

Assalamualaikum n slm sejahtera semua pengunjung CRN
kek coklat lgi.. ats request anakanda2 kk noly.. N3 yg lps ada kk noly post kek span coklat.. kali ni buat lagi..tapi dgn resepi n cara penyediaan yg agk berbeza.. kek ni mmg lembut n gebus je .. x rugi utk menerainya.. kk noly mmg x jemu2 mncuba sesuatu yg baru...jom kita tgk resepinya..





Bhn2

150 gm gula kastor (kemanisan ikut suka, x suka manis, kurangkn)
100 gm tepung superfine
5 biji telur
1 sdt baking powder
1 sdb ovellet
1/2 sdt coklat emulco
50 ml air
2 sdb serbuk koko.. diayak
1 sdt esen vanila
2 sdb mentega (panaskn ats api.. biarkn cair n sejukkn)



 Cara2

-tepung + baking powder diayak.
-coklat emulco + 50 ml air.. bancuh bersama.. ketepikn
-campurkan tepung (yg tlh diayak brsama2 b.powder), gula, telur, ovellete.. pukul hngga kmbang n putih..anggaran 15 minit dgn speed paling tinggi
-tuangkn esen vanila, bancuhan coklat emulco n serbuk koko..pukul sikit lagi
-tuangkn mentega cair tadi.. pukul sikit lgi..
-tuangkn adunnan dlm loyang yg siap dialas dgn kertas mnyak n disapu mnyak pd dasarnya sj..
-bakar kek dgn suhu 150'c - 160'c selama 50 minit or hngga kek msk
-oven perlu lah dipanaskn trlebih dulu..
-bila kek msk..keluarkn segera dr oven..sisipkn pisau ditepi2 loyang n trlangkupkn atas redai..

siap


SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA

DAAAAAAAAAAAAAA............................

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...